PrivateMed Next

A PrivateMed Next célja, hogy a modern kor elvárásainak megfelelően széles körűen ki tudja szolgálni az egyedi igényeket, és magas színvonalon gyorsan ellátáshoz tudja juttatni ügyfeleit!

Termékleírás:

2008-ban, a magyar biztosítási piacon elsőként alkottuk meg a szolgáltatásfinanszírozó egészségbiztosításunkat, melyet PrivateMed néven vezettünk be a piacra. Az elmúlt évek során ezt a módozatot váltotta a PrivateMed Group, majd a PrivateMed Pro. Kezdetek óta a gyors és minőségi ellátás áll a fókuszban – ez természetesen nem változott, de az elmúlt évtized alatt rengeteg tapasztalatot szereztünk az ellátók, a biztosítottak, és a tanácsadók irányából. Ezeket az információkat a piac kihívásainak megfelelve beépítettünk az új termékünkbe, melynek neve: PrivateMed Next.

A szolgáltatás folyamata:

Extra infók a folyamattal kapcsolatban:
 
- Vizsgálat után elégedettségi felmérés (minőségbiztosítás – 98% -os üf. elégedettség!!!)
- Ha szükséges további vizsgálat – azt is megszervezzük (betegút végigkísérése)
- Nem kell beutaló (de ha van – lehet, hogy egy belgyógyász vizsgálattal kevesebb szolgáltatást vesz igénybe a biztosított a limit terhére)
 
Ellátásszervezés:
 
- Az ellátás igénylése telefonon történik munkanapokon 08:00 és 20:00 között
- Ellenőrizzük a fedezetet, az ellátás indokoltságát - ezek alapján döntés: elfogadjuk/megszervezzük vagy elutasítjuk az ellátást.
 
Országos lefedettség:
 
- Ha szerződött szolgáltatóhoz megy a biztosított, a vizsgálatot közvetlenül a szolgáltatónak fizeti a biztosító. (Országosan közel 500 szerződött intézmény, több mint 1000 szakorvossal)
- Lehetőség van saját orvoshoz is menni: Ha nem szerződött szolgáltatóhoz megy a biztosított, a szolgáltatás szervezővel (Advance-Medical) történt egyeztetés után lehet csak a vizsgálaton megjelenni. A Call Center információt ad a szolgáltatás elfogadható díjával kapcsolatban, amit a biztosított a vizsgálatkor kifizet. Ezután a biztosított nevére szóló számlát kell a Call Centerbe küldeni!
 
A termék felépítése:

Extra információk a termék felépítésével kapcsolatban:
 
- Az alapbiztosítások közül az egyiket kötelező választani, a kiegészítők pedig opcionálisan – igény (és feltétel) szerint választhatóak. Szerződéskötéskor, vagy biztosítási évfordulón lehet kiegészítő biztosításokkal bővíteni (vagy szűkíteni) a szolgáltatási tartalmat.
- Szűrővizsgálati csomag (3 fajta) csak jogi személy szerződő esetén érhető el. Természetes személy szerződő esetén a szűrővizsgálatokat igény szerint kedvezményes díjon megszervezzük, de nem finanszírozzuk. Ebben az esetben a vizsgálatot a szolgáltatónál kell kifizetni.
- Az Eco csomaghoz csak az egynapos sebészet köthető kiegészítő biztosításként, ami a többi alapcsomagban automatikusan benne van.
- A mozgásszervi csomag csak a Deluxe alapbiztosítás mellé választható.
- A Gyermek csomaghoz csak a Gyermek Extra kiegészítő köthető

Az alapbiztosítási csomagok szolgáltatásai és a kapcsolódó éves limitek:

Az alap csomagok elemeinek rövid ismertetése:

Járóbeteg szakellátás (előzménybetegségekre is szolgáltat pótdíj nélkül!):

A beteg folyamatos ellátását végző orvos beutalása vagy a beteg jelentkezése alapján, szakorvos által végzett egyszeri, illetve alkalomszerű egészségügyi ellátás.

Járóbeteg szakellátások:
- Mindazon ellátási forma, ami az alapellátás (háziorvos, vagy sürgős ellátás) keretein túlnyúlik, de még nem fekvőbeteg ellátás. Pl.: allergológia, angiológia, kardiológia, bőrgyógyászat (szublimit: 100.000 Ft/év), endokrinlógia, gastroenterológia, hematológia, belgyógyászat, nephrológia, ideggyógyászat, nőgyógyászat, szemészet, ortopédia, fül-orr-gégészet, onkológia, tüdőgyógyászat, reumatológia, sebészet, urológia, traumatológia, diabetológia, érsebészet, neurológia, kézsebészet, mellkasi sebészet, szívsebészet, idegsebészet, ambuláns sebészeti műtétek, ambuláns bőrgyógyászati műtétek
- Házivizit: kizárólag sürgős (de nem életveszélyes) esetben, Budapesten és 20 km-es körzetében ügyeletes orvos kiküldése. Minden esetben a házivizit költségének 30%-a, de minimum 10 000 Ft önrészt kell a szolgáltatónak fizetni.
- Az ECO csomag kizárólag az alap-szakágakat tartalmazza: belgyógyászat, nőgyógyászat, urológia, szemészet, bőrgyógyászat, fül-orr-gégészet, általános sebészet.

Diagnosztikai vizsgálatok (előzménybetegségekre is szolgáltat pótdíj nélkül!):

Ebbe a kockázati körbe tartozik minden olyan diagnosztikai vizsgálat, ami nem nagyértékű diagnosztika (pl. laborvizsgálatok, ultrahang, röntgen, scintigráfia, biopszia, szövettan). Diagnosztika esetén 167 féle, labor diagnosztika esetén 168 féle vizsgálati lehetőség.

Nagyértékű diagnosztikai vizsgálatok:

CT, cardio-CT, MRI, PET-CT, endoszkópos vizsgálatok (altatásban vagy anélkül).

Egynapos sebészet:

- Előre tervezhető vagy tervezett olyan gyógyászati, műtéti beavatkozás, amely után legfeljebb 24 órás kórházi felügyelet szükséges.

- Egynapos sebészeti kockázat az ECO csomaghoz pótdíj ellenében köthető, 300.000 Ft-os szolgáltatási limittel

Védőoltási tanácsadás:

- Gyermek csomag keretein belül egy gyermek szakorvos évente egyszer védőoltásokkal kapcsolatos tanácsadás szolgáltatást nyújt. A konzultáció kiterjed a jogszabály által előírt kötelező védőoltásokkal kapcsolatos információkra, az ajánlott védőoltások és azok költségvonzatára, a védőoltások lehetséges következményeire.

- Az esetleges védőoltás beadás és a vakcina költségét a biztosító nem téríti.

Rizikó felmérés:

- Biztosítási évente egyszer igénybe vehető, online felületen kitöltött kérdőív segítségével végzett rizikó felmérés.

- A biztosított által adott válaszok alapján az online felületen azonnal megjelenik a letölthető személyre szabott értékelés és prevenciós javaslat.

- Az ellátásszervező orvosa az online felmérés alapján igény szerint személyesen is kiértékeli a válaszokat és 5 munkanapon belül e-mail-ben javaslatot tesz a biztosított számára az elvégzendő szűrővizsgálatokkal kapcsolatban. A biztosított az online felületen vagy telefonon is jelezheti az ellátásszerző felé, ha kéri a javasolt szűrővizsgálatok megszervezését.

- Az ellátásszervező tájékoztatás ad, hogy az adott vizsgálatokat mely szolgáltatóhoz tudja megszervezni, és ennek mennyi a várható költsége.
- A vizsgálatok költsége a biztosítottat terheli, a biztosító nem finanszírozza azokat.
- ECO és Gyermek csomag esetén ez a szolgáltatás nem igényelhető.
 
Második orvosi szakvélemény:
 
- Súlyos betegség esetén rövid időn belül nemzetközileg elismert specialistáktól kaphat második orvosi véleményt (orvosi papírjai alapján) anélkül, hogy el kellene hagynia a betegnek az otthonát.
- Több ezer szakértő orvos partner világszerte. Hozzáférés nemzetközileg elismert szintű orvosi tudáshoz.
- Minden esetet magyar orvos koordinál.
 
Non-stop (24 órás – a hét minden napján) egészségügyi információs vonal:
Szakorvosok válaszolják meg az egészségmegőrzéssel, életmóddal kapcsolatos kérdéseket, Információt adnak a gyógyszerek összetételéről alkalmazhatóságáról, mellékhatásairól, helyettesíthetőségéről, orvosi-gyermekorvosi-fogorvosi ügyeletekről, ügyeletes gyógyszertárakról és egészségügyi intézmények elérhetőségéről.
 
A kiegészítő biztosítási csomagok szolgáltatásai és a kapcsolódó éves limitek:
 
Műtéti csomag (ECO és Gyermekcsomaghoz nem köthető):
- Műtéti térítés: a biztosító kifizeti az adott műtét után a biztosítási összeg besorolás szerinti hányadát. A besorolást a biztosító orvosa állapítja meg a zárójelentés (WHO kód) alapján. Súlyossági fokozatok: 0%, 25%, 50%, 75%, 100%
- A biztosító az éves limit erejéig téríti a biztosított kórházi tartózkodása során felmerült, a kórház által a biztosított nevére kiállított eredeti számlával igazolt extra költségeit, különösen, de nem kizárólagosan a kiemelt hotelszolgáltatás, vagy az emelt szintű étkezés költségeit.
 
Mozgásszervi csomag (Kizárólag a Deluxe csomaghoz köthető):
 
 
Az ellátásszervező megszervezi a biztosított számára az ellátást, de ezeknek a fizioterápiás kezeléseknek a költségét a biztosító utólag, számla ellenében téríti meg.
 
Hope Plusz (ECO és Gyermekcsomaghoz nem köthető):
 
- Amennyiben a biztosítottnál a kockázatviselés tartama alatt rosszindulatú daganatos betegséget diagnosztizálnak, a biztosító kifizeti a biztosítottra vonatkozó, egyszeri biztosítási összeget.
- Amennyiben megkezdődik a biztosítottnál a betegségre irányuló hagyományos kezelések egyike, a biztosító teljesíti a biztosítottra vonatkozó havi járadékfizetést 18 hónapon keresztül – a kezelés tartamától függetlenül –, de legfeljebb a biztosított haláláig.
Szolgáltatás összege:
Ezüst csomag: 1.000.000 Ft egyszeri biztosítási összeg és 50.000 Ft/hó járadék
Arany csomag: 3.000.000 Ft egyszeri biztosítási összeg és 150.000 Ft/hó járadék
 
Szűrővizsgálatok:
- 3 fajta szűrővizsgálati csomag érhető el a PrivateMed Next terméken keresztül (Bronz, Arany, Platina)
- Csak jogi személy szerződő esetén lehet szűrővizsgálati csomagot választani.
- Standard, Premium és Deluxe csomagok mellé választható
- Természetes személy szerződő esetén a Rizikó felmérés szolgáltatás vehető igénybe.
 
Bronz szűrőcsomag:
 
Alap vizsgálatok:
- belgyógyászati szakorvosi vizsgálat, amely az alábbiakat tartalmazza: részletes egyéni kórtörténet és életmód kérdőív felvétele, családi anamnézis felvétele, különös tekintettel a szív-,érrendszeri és daganatos betegségek előfordulására, fizikális vizsgálat, pulzus- és vérnyomásmérés, testsúly és testmagasság mérés, BMI (testtömeg index) meghatározás, testösszetétel mérés, nyugalmi EKG
- laboratóriumi vizsgálatok: Teljes vérkép (kvalitatív és kvantitatív) és süllyedés, vércukor, Na, K, Ca, Mg, vas, karbamid, kreatinin, transzferrin, ferritin, GOT, GPT, GGT, ALP, összes és direkt bilirubin, karbamid, kreatinin, húgysav, összkoleszterin, triglicerid, HDL, LDL, összfehérje, albumin, teljes vizeletvizsgálat üledékkel
 
Az alap vizsgálatokon felül két további választott vizsgálat, az alábbi listából:
- nőgyógyászati szakorvosi vizsgálat, melynek tartalma: manuális vizsgálat, citológiai vizsgálat, manuális emlővizsgálat, hüvelyi ultrahang vizsgálat.
- mammográfia
- urológiai szakorvosi szűrővizsgálat 40 év feletti férfiaknak PSA vizsgálattal
- a mellkas egyirányú röntgen vizsgálata
- mellkas natív, alacsony dózisú CT vizsgálata szűrés céljából
- hasi és kismedencei ultrahang
- kardiológiai szakorvosi vizsgálat, melynek tartalma: nyugalmi EKG, fizikális vizsgálat.
- terheléses EKG
- szív ultrahang
- prosztata specifikus antigén (PSA) vizsgálat
- széklet immun vérteszt (Weber vizsgálat) három különböző mintából
- nyaki erek ultrahang vizsgálata
- pajzsmirigy ultrahang vizsgálat
- csontsűrűség vizsgálat, a vizsgálat helyszínétől függően ODM vagy DEXA vizsgálat
- szemészeti szakorvosi vizsgálat
- bőrgyógyászati szakorvosi vizsgálat dermatoszkóppal
- fül-orr-gégészeti szakorvosi vizsgálat
- légzésfunkció vizsgálat tüdőgyógyászati szakorvosi vizsgálattal, mellkas röntgen nélkül
- hallásvizsgálat
- fogászati szűrővizsgálat, melynek tartalma: állapotfelmérés, száj-garat onkológiai szűrés, panoráma röntgen, kezelési terv elkészítése
- allergia vizsgálat bőrteszttel
 
Arany szűrőcsomag:
 
- belgyógyászati szakorvosi vizsgálat, amely az alábbiakat tartalmazza: részletes egyéni kórtörténet és életmód kérdőív felvétele, családi anamnézis felvétele, különös tekintettel a szív-,érrendszeri és daganatos betegségek előfordulására, fizikális vizsgálat, pulzus- és vérnyomásmérés, testsúly és testmagasság mérés, BMI (testtömeg index) meghatározás, testösszetétel mérés, nyugalmi EKG, hasi és kismedencei ultrahang vizsgálat
- 40 év feletti férfiaknak urológiai szakorvosi vizsgálat a prosztata tapintásos vizsgálatával
- nőgyógyászati szakorvosi vizsgálat, melynek tartalma: manuális vizsgálat, citológiai vizsgálat, manuális emlővizsgálat,
- 12 elvezetéses EKG vizsgálat
- laboratóriumi vizsgálatok: Teljes vérkép (kvalitatív és kvantitatív) és süllyedés, vércukor, Na, K, Ca, Mg, vas, karbamid, kreatinin, transzferrin, ferritin, GOT, GPT, GGT, ALP, összes és direkt bilirubin, karbamid, kreatinin, húgysav, összkoleszterin, triglicerid, HDL, LDL, összfehérje, albumin, TSH, teljes vizeletvizsgálat üledékkel
 
Platina szűrőcsomag:
- belgyógyászati szakorvosi vizsgálat, amely az alábbiakat tartalmazza: részletes egyéni kórtörténet és életmód kérdőív felvétele, családi anamnézis felvétele, különös tekintettel a szív-,érrendszeri és daganatos betegségek előfordulására fizikális vizsgálat, pulzus- és vérnyomásmérés, testzsír % mérés, testsúly és testmagasság mérés, BMI (testtömeg index) meghatározás, testösszetétel mérés, nyugalmi EKG, hasi és kismedencei ultrahang vizsgálat
- 40 év feletti férfiaknak urológiai szakorvosi vizsgálat a prosztata tapintásos vizsgálatával
- nőgyógyászati szakorvosi vizsgálat, melynek tartalma: manuális vizsgálat, citológiai vizsgálat, manuális emlővizsgálat.
- laboratóriumi vizsgálatok: Teljes vérkép (kvalitatív és kvantitatív) és süllyedés, vércukor, Na, K, Ca, Mg, vas, karbamid, kreatinin, transzferrin, ferritin, GOT, GPT, GGT, ALP, összes és direkt bilirubin, karbamid, kreatinin, húgysav, összkoleszterin, triglicerid, HDL, LDL, összfehérje, albumin, TSH, teljes vizeletvizsgálat üledékkel, széklet vér-teszt (Weber vizsgálat) 40 év felett, három különböző mintából
- prosztata specifikus antigén (PSA) vizsgálat 40 év feletti férfiaknál
- szemészeti szűrővizsgálat
- emlődiagnosztika, amelynek tartalma: emlő ultrahang, 40 éves kor felett emlő ultrahang és mammográfia
- csontsűrűség vizsgálat 40 év feletti nőknél sarokcsontból
- légzésfunkció vizsgálat
- a mellkas kétirányú röntgen vizsgálata
 
Szabályok szűrővizsgálatra:
 
- Csak a 18 év feletti biztosítottak vehetik igénybe - évente egy alkalommal
- A szolgáltatásszervező szervezi meg a vizsgálatokat a vele szerződött partneréhez.
 
Gyermek Extra (Kizárólag Gyermekcsomaghoz köthető)
 
A biztosító a normál kórházi tartózkodása során felmerült költségeken felül a szülő éjszakai bent tartózkodásának költségeit is téríti.
 
Biztosítás technika:
 
- Biztosított életkora: 6 hónap – 70 év (belépési életkor: 69 évig, gyermek 18 évig)
- Tartam: határozott - éves, de minden évben automatikusan meghosszabbodik
- Területi hatály: Magyarország
- Kiegészítő biztosítások megkötése: szerződéskötéskor, vagy kizárólag biztosítási évfordulónként
- Biztosítás, díjfizetés, kockázatviselés, várakozási idő kezdete: Aláírást követő hónap 1. napja (új belépő esetén is)
- Várakozási idő: 15 nap (kivétel baleseti kockázatok)
- Biztosított személyek: Akik az online felületen meg lettek adva, vagy az adatközlőn aktuálisan szerepelnek
- Kockázatelbírálás: Általánosságban elmondható, hogy a PrivateMed Next biztosítás esetén NEM végzünk kockázat-elbírálást, de a szolgáltatás szigorúan a feltételekben leírtak szerint történik.
- Átdolgozás: A biztosítást a biztosítotti létszám változása miatt bármikor át lehet dolgozni év közben. Az átdolgozás hatálya: a bejelentést következő hónap első napja.
- Kiegészítő szolgáltatásokat (Pl. Mozgásszervi, műtéti csomag, Hope Plusz, limit módosítás) csak a biztosítás megkötésekor vagy biztosítási évenként lehet kötni/módosítani.
 
Kárrendezés:
 
- Minden szolgáltatást a szolgáltatás szervezőn (Advance Medical) keresztül rendezünk!
- Számla ellenében történt kárrendezés esetén a számla a biztosított nevére szól, és a szolgáltatás szervező utólag téríti vissza a szolgáltatás díját a biztosított számára.
- FONTOS!!!: Szolgáltatás csak bejelentés után, és az AM engedélyével vehető igénybe – függetlenül, hogy szerződött szolgáltatónál végzik az ellátást, vagy nem!
 
Szerződéskötéssel kapcsolatos információk:
 
- Az ajánlat az Uniweben vehető fel (Az UNION Biztosító online, reszponzív ajánlatrögzítő felülete tanácsadók számára)
- Természetes személy szerződőnél max. 15 fő rögzíthető az Uniweb felületén
- Jogi személy szerződő esetén a biztosítotti listát (PrivateMed Next feltöltő sablon) a https://feltoltes.union.hu/ felületen lehet feltölteni. Erről a felületről tölthető le ennek az adatközlő Excel fájlnak a mindenkori aktuális verziója is. Természetes és jogi személy szerződő esetén is ezt a dokumentumot kell változás (belépés/kilépés) esetén használni.
- A biztosítási díjat meghatározó tényezők: választott csomag, életkor, létszám (kivéve cafeteria vagy céges szerződés - családtagi státusz esetén)
- Egy szerződésen belül több csoport is képezhető
- Az egyes csoportok minimális létszáma nincs korlátozva
- Havonta változhatnak a biztosítottak (csak ezt jelentsék le a biztosító felé)
 
Kizárások:
 
Általános + Különös és Kiegészítő Biztosítási Feltételek kizárásai, különösen:
- Kockázatviselés kezdetét megelőző események, kiv. járóbeteg ellátás és diagnosztika
- Várakozási időn belül bekövetkező események, kiv. baleset
- Orvosi javaslat hiánya, kiv. Járóbeteg ellátás
- Ellátásszervezővel történő egyeztetés hiánya
- Kockázatviselés kezdete előtt fennálló terhességgel összefüggő események
- Terhességmegszakítás
- Esztétikai célú műtétek
- Fogorvosi ellátás
- Visszérműtétek
- Orrsövény műtét
 
Miért a PrivateMed Next? Termékelőnyök, egyedi koncepció:
- Sorban állás, várakozás nélkül előre bejelentett időpontban fogadják, így időt takaríthat meg
- Szinte minden járóbeteg-szakellátásra felhasználható
- Szabad orvosválasztás: a PrivateMed Next téríti a nem szerződött szolgáltatónál elvégzett vizsgálatok költségét is
- Országos lefedettségű egészségügyi szolgáltatási hálózat, több mint 1000 szakorvossal
- Budapesten és környékén sürgősségi házivizit-szolgáltatás
- Jól felszerelt rendelők, magas szaktudású orvosok
- Független ellátásszervezés, folyamatos elégedettségi és minőségi ellenőrzés
- ECO csomag: Olcsó, könnyen eladható, az átlagos felhasználó igényeinek ~ 75%-át kielégíti
- A terhesség ideje alatt a biztosító összesen 4 nőgyógyászati szakorvosi vizsgálatot térít, ebbe beleértendő a vizsgálathoz tartozó UH vizsgálat is. (Ha a terhesség/fogantatás a kockázatviselés kezdete után következett be)
- A Rizikó felmérés segítségével egyéni kockázatfelmérés történik, mely után testre szabott szűrési protokollt kap a biztosított.
- Természetes személy szerződő esetén a szűrővizsgálatokat csak megszervezzük, nem finanszírozzuk. A szűrés ebben az esetben önköltséges, de kedvezményes áron jutnak hozzá a biztosító ügyfelei.
- A műtéti csomagon belül külön térítjük a beültetett protézis költségét is.
- Önrész bevezetése: Kizárólag járóbeteg ellátás esetén alkalmazzuk – amennyiben szerződéskötéskor ezt a verziót választotta a szerződő. Ebben az esetben természetesen díjkedvezményt kap. Az önrész mértéke: 5 000 Ft/vizit, amelyet a biztosított a szolgáltatónak fizet meg a helyszínen. Az ECO csomag kizárólag önrésszel köthető, a többi csomag esetében az önrész opcionális.
- Előzmény vállalás: Járóbeteg ellátás és diagnosztika kockázatra bevállaljuk az előzménybetegséghez köthető vizsgálatokat – pótdíj nélkül!!! Egyéb kockázatokra nem vállaljuk be pótdíj ellenében sem. A kontrollvizsgálatokra nem vonatkozik az előzmény-vállalás.
 
A PrivateMed Next célja, hogy a modern kor elvárásainak megfelelően széles körűen ki tudja szolgálni az egyedi igényeket, és magas színvonalon gyorsan ellátáshoz tudja juttatni ügyfeleit!
 
Ez a termékleírás nem teljes körű – szerződéskötés előtt szükséges a biztosítási módozat általános és különös biztosítási feltételeit is megismerni!
 
 
 
 

 

PremiumMed csoportos egészségbiztosítás

Új belépőknek 2019. április 1-től nem választható!

Magán orvosi ellátás adómentes cafeteriából csoportos egészségbiztosítással

 

Hallott már Ön a cafeteria alapon adható adómentes egészségbiztosításról?

A cafeteria elemeket érintő szabályozások 2013-ban is módosultak, amely változások kedvezően érintették az egészségbiztosítások cafeteria rendszeren belüli szerepét. Míg a cafeteria juttatások terhei 2013-ban 30,9 százalékról 35,7százalékra emelkedtek, addig az egészségbiztosítások adómentesen képezhetik a cafeteria rendszer részét.

Az adószabályok módosulásával a munkáltató cégek és alkalmazottaik is egy olyan kedvező, mindkét fél számára előnyös cafeteria elem igénybevételére kaptak lehetőséget az egészségbiztosítások bevonásával, amelynek felhasználhatósága is sokkal kedvezőbb és tágabb, mint a korábbi ehhez hasonló egészségügyi lehetőségek.

A cafeteria rendszeren belüli csoportos egészségbiztosítás bevezetése és alkalmazása egyszerű folyamat. Csoportos egészségbiztosítás 6 főtől létezhet, így ha a munkáltató cégnél működik cafeteria rendszer, akkor a dolgozóknak lehetősége nyílik egészségbiztosítást kötni a cégen keresztül.

 

Milyen előnye származik a dolgozóknak a cafeteria alapon adható adómentes egészségbiztosításból?

Amennyiben Ön, mint egy cég alkalmazottja cafeteria juttatást kap munkaadójától, lehetősége nyílik az egészségbiztosítási elemet választani. Mivel ez a cafeteria rendszeren belüli egészségbiztosítás teljesen adómentes és áfamentes, így Ön, mint munkavállaló annyit költ el cafeteria keretéből, amelyet valóban fel is használ. 

Magán orvosi ellátás cafeteria alapon

Amennyiben Ön ezt az egészgégbiztosítást, azaz cafeteria elemet választja, lehetősége nyílik magán orvosi ellátást igénybe venni, amelyért a helyszínen Önnek, mint munkavállalónak semmit nem kell fizetnie. Az ellátás díját a munkáltató cég téríti meg egy előzetes kalkulációval meghatározott, állandó díjban, mint az egészségbiztosítás havi díját.

Ilyen formán pl. Ön egy havi akár 3.650 Ft-os havi díj mellett évi 800.000 Ft-os keretet használhat fel egészségbiztosításként. Mindezt pedig nem állami intézményekben kell megtennie, heteket, hónapokat várakozva egy időpontra, majd órákat töltve a várókban. A cafeteria rendszerben választható csoportos egészségbiztosítás rendszere magán orvosi rendelőkkel áll kapcsolatban, hogy Ön a leggyorsabban és a legjobb körülmények között kapja meg ellátását.

Mindehhez segítségére van egy speciális Call Center, ahol szakszerű, orvosi segítséget kaphat, valamint az időpont foglalás feladatát is leveszik a válláról. Minden szervezési, betegirányítási folyamat a Call Center kezében történik, így csak egy telefonba kerül, ha egészségügyi gondja támad.

 

Miért előnyös a cégeknek is a cafeteria alapon adható adómentes csoportos egészségbiztosítás?

A korábbi, hasonlóan egészségügyi elemek tekintetében a cafeteria elemekhez kapcsolódó adójárulékok miatt a juttatásokra fordított összegeket nem lehetett teljes egészében felhasználni, az adók jelentősen megnövelték a kiadásokat. A csoportos egészségbiztosítás keretében nyújtott magán orvosi ellátások igénybevételének esetében azonban más a helyzet, hiszen ez a cafeteria elem teljesen adómentes és áfamentes. A biztosított dolgozói létszám, és átlagéletkoruk alapján kalkulált havi díjakon felül nincsen plusz költség, nincsenek járulékok. A költségek  és a juttatási rendszer az egészségbiztosítás tekintetében átláthatóbb, valamint hasznosabban elkölthető. 

A munkavállalók a cafeteria elemek között válogatva jellemzően a kézzel fogható lehetőségek mellett teszik le a voksukat, azonban egyre inkább terjed az öngondoskodás, az egészségmegőrzés szerepe az emberek életében. Növekszik az igény a felszereltebb egészségügyi intézmények, a várólisták elkerülése és a megfelelő szakember ellátottság iránt. 

A cafeteria alapon adható adómentes csoportos egészségbiztosítás erre nyújt megoldást. Megoldást, amely mindkét fél számára előnyös. Hiszen egészségünk megőrzése a legfontosabb tényező.