Gyakran ismételt kérdések

A HCI Health Care Insurance Kft. PrivateMed Next

A következőkben összegyűjtöttük azon kérdéseket, amelyek gyakran felmerülnek az egészségbiztosítással kapcsolatban.

Mely szakorvosi szolgáltatások érhetőek el a biztosítással?

Az éves limit erejéig bármely szakvizsgálat, a biztosítási feltételekben felsorolt kizárások kivételével. Biztosítónk kizárja többek között a a sürgősségi ellátást, plasztikai sebészetet, fogorvosi ellátást. A részletes listát a biztosítási feltételek tartalmazzák, olvasd el figyelmesen!

Mely diagnosztikai vizsgálatok érhetőek el a biztosítással?

Az éves limit erejéig bármely diagnosztikai vizsgálat, a biztosítási feltételekben felsorolt kizárások kivételével. Biztosítónk kizárja többek között a következőket: ételintolerancia vizsgálatok, meddőségi vizsgálatok. A részletes listát a biztosítási feltételek tartalmazzák, olvasd el figyelmesen!

Milyen kiegészítő szolgáltatások érhetőek az alap szolgáltatási csomagon felül?

Műtéti csomag

- betegség vagy baleset miatti műtét esetén nyújt térítést a biztosító által meghatározott térítési tábla alapján;

- finanszírozza a társadalombiztosítás által nem vagy csak részben finanszírozott beültetett implantátum költségét (kivéve ez alól a szépészeti céllal beültetett implantátumokat);

- kórházi fekvőbetegként a kórházban töltött idő alatt felmerült kórházi extra költségek (pl. külön szoba felára) finanszírozásához nyújt térítést;

- finanszírozza a lábadozás során felmerülő olyan költségeket, mint például a gyógyászati segédeszközök, az otthonápolás, útiköltség vagy a betegszállítás költsége.

Hope Plusz
Napjaink legrémisztőbb és leggyakoribb betegségei közé tartoznak a rosszindulatú daganatos megbetegedések, melyeket sokszor a teljesen egészséges életmódot folytató emberek sem tudnak elkerülni. Hope Plusz kiegészítő biztosításunk két módon is szolgáltat a betegség jelentette anyagi terhek mérséklésében: ellensúlyozza a kieső jövedelem hatását és fedezetet nyújt a felmerülő költségekre. Nagy összegű segítséget jelent azonnal, a betegség diagnosztizálásakor, illetve a kezelés ideje alatt 18 hónapon át folyamatos, havi járadékszolgáltatást nyújt.

Mozgásszervi csomag
Évente 5 alkalommal finanszírozza a mozgásszervi probléma miatt szükségessé váló gyógytorna, gyógymasszázs vagy néhány egyéb, meghatározott fizioterápiás kezelés költségét.

Mennyibe kerül egy vizsgálat?

Példaként összegyűjtöttünk pár vizsgálatot és azok költségeit. Az árak szolgáltatónként változhatnak.

Mellkas CT: 20 000 és 30 000 forint között

Kontrasztanyagos hasi CT: 45 000 és 55 000 forint között

Térd MRI: 30 000 – 40 000 forint

Cardio CT: 160 000 forint

PET CT: 250 000 forint

Hogyan veheted igénybe az egészségbiztosítást?

egészségügyi panaszoddal felhívod az ellátásszervezőt

az ellátásszervező megszervezi a vizsgálatot

e-mailben és telefonon tájékoztatást kapsz a vizsgálat időpontjáról és helyéről

várakozás nélkül ellátásban részesülsz

minden vizsgálat után kikérik véleményed, elégedettség-mérést végzünk

Hol lehet igénybe venni a szolgáltatást?

Ellátásszervező partnerünk hálózata jelenleg közel 500 minősített egészségügyi szolgáltatót számlál és folyamatosan bővül. Partnerei között a legnagyobb járó- és fekvőbeteg ellátó intézményektől, a specializált diagnosztikai- illetve terápiás centrumokon át, a kisebb szakrendelőkig minden egészségügyi magánszolgáltató megtalálható. Budapesten jelenleg tizenöt multi-szakmás – azaz legalább 12 szakterületet lefedő, diagnosztikával támogatott, komplex szolgáltató centrum – található, amelyek alkalmasak az összetett egészségügyi problémák diagnosztizálására és ellátására. Ellátásszervező partnerünk ugyanezt a szolgáltatási szintet országosan, a megyeszékhelyeken is biztosítani tudja.

Ki kötheti meg a biztosítást?

A PrivateMed Next egészségbiztosítás már 6 hónapos korú gyermekre is megköthető. A biztosított legfeljebb 70 éves személy lehet.

 

 

 

A HCI Health Care Insurance Kft. PremiumMed és PremiumMed First Class biztosításai cafeteria alapon nyújtanak egészségbiztosítást.

Ezen csoportos egészségbiztosítások magán orvosi ellátásra jogosítják a biztosított személyeket.

A következőkben összegyűjtöttük azon kérdéseket, amelyek gyakran felmerülnek a cafeteria alapon kérhető egészségbiztosítással kapcsolatban.

 

- Miért érdemes nekem, mint dolgozónak az egészségbiztosítást választanom a cafeteria elemek közül?

      Minden ember volt már beteg, szenvedett különböző orvosi panaszoktól. Mindannyian felkeressük a megfelelő intézményt, orvost és várunk. Várunk, hogy sorra kerüljünk, ellássanak minket, és meggyógyulhassunk végre. Ez az idő olykor nem is olyan rövid. Ennek megoldására jöttek létre a magánorvosi rendelők, azonban a magán orvosi ellátást nem mindenki engedheti meg magának. Azonban az egészségbiztosítással Ön biztosíthat magának egy egész éves lehetőséget arra, hogy bármikor orvosi panasza merülne fel, magán orvosi ellátásban részesüljön. Olvasson többet a cafeteria alapon adható egészségbiztosítás előnyeiről!

- Mi a különbség a PremiumMed és PremiumMed First Class egészségbiztosítások között?

   A PremiumMed egészségbiztosítás a cég dolgozóira kiterjesztett konstrukció. A PremiumMed First Class egészségbiztosítás egy teljesen új és egyedülálló termék, amely keretében cafeteria alapon nem csak a dolgozóra, hanem élet-/házastársára is kiterjeszthető az egészségbiztosítás.

- Hogyan kerül kifizetésre a PremiumMed First Class egészségbiztosítás házas-/élettársa vonatkozó díja?

   A PremiumMed First Class egészségbiztosítás 2 fő biztosítására vonatkozik, azonban nem dupla díjat számítunk fel. A dolgozói díj magasabb ugyan, viszont ez továbbra is adómentes. Ezen felül kell egy extra díjat fizetni az élet-/házastárs után, amelyet a biztosított dolgozónak kell befizetnie.

- Az egészségbiztosítás éves limit táblázatában tól-ig összegek vannak meghatározva, ezeket hogyan kell értelmezni?

   Az egészségbiztosítás táblázatában minden esetben a kisebb összeg a PremiumMed-re, míg a nagyobb összeg a PremiumMed First Class egészségbiztosításra vonatkozik. Az első összeget a biztosított személy egyedül használhatja fel, míg a második esetben egy összevont, megemelt limit áll a 2 biztosított személy rendelkezésére, amelyet magán orvosi ellátásra használhatnak fel.

- Milyen adóterhei vannak az egészségbiztosításnak mint cafeteria elemnek?

   A cafeteria alapon adható csoportos egészségbiztosítás szemben a többi cafeteria elemmel adó- és áfamentes. Így amennyiben az egészségbiztosítást választja, mint cafeteria elem, akkor annyit költ el cafeteria keretéből, amennyit valóban felhasznál.

Hogyan lehet igénybe venni az egészségbiztosítást mint cafeteria elemet?

Amennyiben Ön szeretné, hogy a csoportos egészségbiztosítás is választható elem legyen a cég cafeteria rendszerén belül, úgy érdemes felkeresnie a HR-t és felhívni a figyelmüket erre a lehetőségre. Ahhoz, hogy a dolgozók részesei lehessenek ennek az egészségbiztosításnak, munkáltató cégüknek kell a szerződést megkötni.

- Amennyiben biztosított vagyok, hogyan tudom igénybe venni az egészségbiztosítást?

   Amint Önnek egészségügyi panasza merül fel, hívja fel szakmai Call Centerünket, ahol a vonal végén egy orvos ül, aki megérti az egészségügyi problémát, és segíti a megfelelő orvos és szolgáltatás kiválasztását. A Call Center időpontot egyeztet az egészségügyi intézmény szakorvosával, majd leegyezteti Önnel is a megbeszélt időpontot.

- Milyen ellátásokra vagyok jogosult, amennyiben rendelkezem csoportos egészségbiztosítással?

   A csoportos egészségbiztosítás a linken olvasható szakterületekre és vizsgálatok elvégeztetésére jogosítja fel.

- Az egészségbiztosításokon belül 3 csomag létezik, mi a különbség közöttük?

   A csomagok között nincsen szolgáltatásbeli különbség. Minden csomag az összes ellátásra feljogosítja a biztosítottat. Csupán az éves limit összegében van különbség.

- Melyik egészségügyi központok vannak benne a rendszerben?

   Budapesten jelenleg összesen 45 intézmény biztosítja a magán orvosi ellátást, országosan több mint 200 egészségügyi intézménnyel és 500 fős ellátó személyzettel állunk kapcsolatban.

- Mi alapján küldenek be egy egészségügyi intézménybe?

   Elsősorban a kívánt szakterület a meghatározó, illetve a földrajzi elhelyezkedés és a vizsgálatok időpontjának közelsége határozza meg, hogy mely magán orvosi rendelőben veheti igénybe egészségbiztosítását.

- Választhatok másik ellátó intézményt?

   Amennyiben Önnek van olyan intézmény, amelyik szimpatikus, vagy helyileg közelebb található lakóhelyéhez, munkahelyéhez, akkor azt a Call Centernél kell jelezni, és ennek megfelelően fogják megszervezni a vizsgálat időpontját.

- Mi történik, ha saját orvoshoz ragaszkodom, de ő nincs ebben a rendszerben?

 Vannak olyan szakterületek, ahol nem szívesen válnánk meg orvosunktól. Ebben az esetben lehetőség van arra, hogy bekapcsolódjon rendszerünkbe. Ily módon Ön továbbra is megszokott orvosához járhat vizsgálatra, az ellátás díját pedig a cafeteria-s egészségbiztosításából tudja fedezni.

- Vinnem kell valamit a vizsgálatra, illetve fizetnem kell ott valamit?

 A vizsgálatra semmilyen azonosító papírt nem szükséges magával vinnie, hiszen a Call Center értesítette az intézményt az Ön időpontjáról, így várni fogják Önt. Az orvosnál sem kell semmit fizetnie, hiszen az ellátást a biztosítás fedezi. Önnek csak aláírásával kell igazolnia, hogy a vizsgálat megtörtént, az elszámolás pedig megtörténik.

- Előfordulhat olyan eset, amikor a vizsgálaton derül ki, hogy az egészségbiztosítás nem fedezi az adott vizsgálatot?

 Ilyen nem fordulhat elő, hiszen a szakmai Call Center szervezi meg a vizsgálatot, így ha olyan vizsgálatot kérne, amelyik nem tartozik bele a szolgáltatási listába, már ekkor kiderül. (pl. fogászat)

Mi történik, ha megszűnik a munkaviszonyom, él tovább az egészségbiztosításom?

 Az egészségbiztosítás cafeteria alapon adható, tehát élő munkaviszony szükséges hozzá. Amennyiben Önnek megszűnik a munkaviszonya, a munkaszerződés lejártával az egészségbiztosítás is véget ér.